15.8 C
Skopje
Friday, September 22, 2023

Петнаесет најголеми лаги на модерната медицина

Мора да се прочита

- Advertisement -spot_img

Дали некогаш сте се посомневале во она што ви го рекле лекарите, нутриционистите, институциите и науката?

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Австриските истражувачи докажале во 1970-тите дека дури и 1 ppm флуорид концентрација може да ги наруши ензимите за поправка на ДНК за 50%. Кога ДНК не може да ги поправи оштетените клетки, нашето тело почнува брзо да старее.

Флуоридот предизвикува предвремено стареење на телото, поради уништување на ензимите. Сите системи во телото зависат од ензимите. Кога флуорот ги менува ензимите во телото доаѓа до оштетување на секој систем и на функциите во организмот.

Д-р Paul Connett вели: Кога историчарите ќе почнат да пишуваат за овој период ќе ја одвојат флуоридацијата како најголема грешка на јавната политика.˝

Дејвид Кенеди, претседател на Меѓународната академија за орална медицина и токсикологија вели:
– флуорирана вода е најголемиот случај на научна измама во историјата, промовирана од страна на владата, платена со парите на даночните обврзници, поддржана од страна на лекарите и стоматолозите.˝

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Лага бр.5: намалување на нивото на лошиот холестерол во крвта значи превенција од срцеви заболувања

Можеби еден од најголемите здравствени митови на западната култура е злоупотреба на измислениот термин „ лошиот холестерол“ од страна на медиумите и медицинската професија. Покрај тоа, наивната јавност е измамена со лажната врска на холестеролот и кардиоваскуларните болести. Никогаш не е докажано дека холестеролот предизвикува болести на срцето, напротив холестеролот е од витално значење за нашето тело и секој обид за намалување може да има катастрофални последици, особено како што старееме.

Станавме општество толку опседнато со јадење храна со малку холестерол и масти што сега, многу здравствени експерти се прашуваат кои се последиците од тоа. Можеме ли да го одржиме начинот на исхрана, кој е сосема поинаков од исхраната на нашите предци, без никакви лоши ефекти на нашето здравје? Одговорот е НЕ. Сегашните податоци покажуваат дека нискиот холестерол го поддржува развојот на туморите. Истражувањата покажуваат дека луѓето со високо ниво на т.н. лош ЛДЛ холестерол најдолго живеат.

Холестеролот е изманипулиран со влијанието на парите, како и многу други “медицински факти”, иако тие се базираат на обични пропагандни лаги, кои ги измамиле милијарди луѓе и го уништиле здравјето на поголемиот дел од жителите на планетата

Лошата наука која на наивната јавност ѝ нуди различни маркетиншки експерти ги наведе луѓето да веруваат дека би требало да заменат некоја храни со специјално развиени производи кои можат да помогнат да “го намалат холестеролот.” Се разбира, тие производи имаат цена, а оние кои можат да си ја дозволат плаќаат 4 или 5 пати повисока цена од другите “нормални” производи.

Самиот холестерол без оглед дали е LDL или HDL сосема е ист. Тој е едноставно потребен на нашето тело и мора да биде редовно доставен до нашите клетки за тие да можат да се развиваат, одржуваат и нормално да функционираат.

Ние треба да ги едуцираме луѓето за она што навистина ги предизвикува срцевите болести и дека холестеролот, без разлика дали е висок или низок, природен е дел од нашето тело. Ние треба да престанеме да ги слушаме различните лекари и да почнеме да го слушаме она што нашето тело нѝ кажува за да бидеме поздрави колку можеме да бидеме.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Лага бр 6: Сончевото зрачење е штетно, а најдобрата одбрана се кремите за сончање

Кремите за сончање се полни со разни хемикалии и токсини. Сепак, лекарите и производителите на овие креми нѐ уверуваат дека мора да ги користиме за да се заштитиме од лошото сончево зрачење. Луѓето сѐ уште паѓаат на овие глупости и трошат огромни суми на пари за да се заштитат од непостоечкиот непријател. Ако Сонцето е навистина толку штетно сите одамна би биле мртви.

Сѐ повеќе расте бројот на докази кои покажуваат дека оневозможување на влегување на сончевите зраци во нашата кожа драматично влијае на оптималното ниво на витамин Д во нашето тело, што за последица има повисока стапка на смртност, нарушувања на менталното здравје, и иронично зголемен број на болести од тумори. Затоа треба да направите сами своја крема за сончање.

Знаете ли какви сѐ опасности се кријат во кремите за сончање?

Постојат повеќе од 8000 референци во медицинската литература кои покажуваат дека витаминот Д е од суштинско значење за спречување на тумори и други болести.

Повеќе пати е докажано дека изложеноста на Сонце и УВ зраците не може да предизвика рак на кожата.

Идејата дека крема за сончање штити од рак на кожата е мит кој го пропагираат фармацевтските компании, конвенционалната медицина и медиумите од една причина – ПРОФИТ.

Производителите на креми се разбира заработуваат со продажба на производите кои содржат хемикалии кои предизвикуваат рак, и дел од профитот го донираат на индустријата на рак преку различни непрофитни организации кои за возврат преку јавните служби и реклами ги повикуваат луѓето да ги користат кремите за сончање за да се „заштитат од рак“.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Лага број 7: Вакцините спречуваат болести и го зајакнуваат имунитетот

Терминот “имунизација”, кој се користи како замена за вакцинација, е сосема погрешен и би требало да биде правно оспорен. Со медицинските истражувања е утврдено дека со директно вбризгување на страни протеини и други токсини (на пр. жива) го прави примачот повеќе, а не помалку, чувствителен на нешта со кои може да се судри во иднина. Тоа значи дека вакцината има спротивен ефект од “имунизацијата”, често дури и ја спречува имунолошката реакција на природната изложеност.

Убедливи докази конечно излегуваат на светлина, преку студии кои покажуваат дека брзиот раст на бројот на вакцините што им се даваат на децата создаваат синергетска токсичност и состојба на имунолошкото преоптоварување, кои кај повеќето вакцинирани се манифестира во форма на многу здравствени проблеми, како на пример епидемии на дебелината, шеќерната болест и аутизам.

Приказот на резултатите од болеста кај вакцинираните и невакцинираните деца. Црвената боја ја покажува стапката на заболувањето на невакцинираните деца, а сината боја на вакцинираните деца

Односот помеѓу ризикот и користа е многу важен фактор при одлучувањето за вакцинација. Спротивно на популарното мислење, детските болести во развиените земји не се толку опасни како што нѐ уверуваат и нѐ страшат дека се. Ако се инфицирате со некоја болест тоа не значи дека ќе умрете од неа. Вакцините се појавиле кога многу болести биле намалени на многу ниско ниво на ризик, и речиси искоренети, а токму благодарение на вакцините и болестите се присутни и денес. Овој факт е научно докажан.

Главните причини за намалување на болеста во последните 200 години биле подобра храна, хигиена, подобри услови за живот и чиста вода за пиење, а не вакцината. За тоа, постојат и научни докази. Значи, постојат непобитни докази дека вакцинацијата низ историјата немала позитивно влијание врз здравјето и превенција на болестите.

Сите вакцини содржат невротоксини, имунотоксини и канцерогени соединенија. Па да наброиме само неколку од нив: формалдехид – високо канцероген отров, невротоксините – мононатриев глумат, калиум хлорид, тимеросалот, Тритон X-100, oxtoxynol-10, полисорбат 80. Имунотоксините- неомицин, еднообразен калиум фосфат, натриум деоксиколат. Ова се само некои од отровите кои се наоѓаат во вакцините.

Не е случајност дека колку повеќе се едуцирате толку е помала веројатноста дека ќе се вакцинирате, што пак во спротивност, контрадикторно е на медицинските експерти кои велат дека родителите не сакаат да ги вакцинираат своите деца, бидејќи се лошо едуцирани, сиромашни или погрешно информирани. Откако ќе одлучите сериозно да се едуцирате за штетните ефекти на вакцините вашиот став ќе се промени и ќе разберете кои се вистинските мотиви зад практиката на вакцинацијата.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Лага број 8: конвенционалната медицина и здравствениот систем им помагаат на болните луѓе

Можеби и најголемиот здравствен мит е тој дека јавноста е убедена дека медицината и здравствениот систем им помагаат на болните луѓе. Ништо не можело да биде подалеку од вистината.

Зошто луѓето им веруваат на медицинските авторитети кои препишуваат токсични вакцини, лекови и третмани кои само прават штета на здравјето на луѓето?

Слободата на луѓето да изберат природно исцелување, алтернативна медицина и алтернативни методи на превенција на болести, наскоро би можеле да бидат загрозени од страна на корпоративните лобисти кои ќе направат сѐ за да го заштитат своето богатство на сметка на здравјето на луѓето.

90% од сите болести (рак, дијабетес, депресија, срцеви заболувања, итн) лесно можат да се спречат со помош на исхрана, сончева светлина и физичка активност. Ниту една од тие методи не ги пропагира конвенционалната медицина, бидејќи од нив нема профит.

Ниту еден фармацевтски состав не ги лечи главните причини на болеста, дури и оние „успешните“ лекови ги третираат само симптомите, но по цена на попречување на другите физиолошки функции и ефекти. Не постои лек кој нема несакани ефекти.

Нема финансиски стимул за секој во медицинскиот систем (фармацевтските компании, болниците, докторите, итн ..) всушност навистина да ги лекуваат луѓето. Профит има само ако постојат болни луѓе.

Главниот проблем на медицинскиот пристап е конфузија помеѓу процесот и потеклото на болеста. Наместо да се прашуваат зошто болеста се јавува и да се обидат да ги отстранат причините за болеста, медицинските истражувачи се обидуваат да ги разберат механизмите преку кои болеста делува, така што би можеле да влијаат врз нив. Овие механизми, а не вистинското потекло на болеста во денешната медицина се земени за причината на болеста и тоа е голем проблем на модерната медицина.

Скоро сите од денешните методи на превенција (на пример, бесплатна мамографија) служат само како средство за зголемување на бројот на пациентите, а со тоа и зголемување на профитот. Лекарите користат бесплатни прегледи со цел да ги заплашат луѓето за поради стравот да ги испраќаат на дополнителни непотребни тестови кои водат до болести.

Никој нема никаква придобивка од вашето здравје, освен самите вие. Ниту една корпорација, ниту еден лекар, ниту една влада нема желба да ви помогнат да бидете здрави и силни и тоа користи на краткорочните финансиски планови на високите претставници на западните сили.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Лага број 9: Постојат прифатливи нивоа на хемикалии

Нивоата се „прифатливи“ од страна на индустријата и регулаторните стандарди, но нашата изложеност на „прифатливите нивоа“ на токсични хемикалии во нашето тело влегуваат во интеракција и предизвикуваат разни проблеми кои никогаш не се сериозно земени во предвид.

На годишно ниво во хемиската индустрија во светот се вртат и до 3,7 трилиони долари од кои 19% во САД. Многу работни места зависат од таа индустријата, но сепак 85% од хемикалиите кои се користат не се тестирани. Како производите кои ги содржат тие хемикалии влијаат на нашето здравје? Какво е влијанието на луѓето кои живеат или работат во близина на хемиските машини?

Дали е навистина тешко за повеќето луѓе да поверуваат во тоа дека ние секојдневно сме изложени на хемиски тероризам? ГМО храна, вештачки бои, ароми, конзерванси, емулгатори и засладувачи, сите тие се направени од токсични хемикалии, а сите овие хемикалии се докажано токсични за луѓето.

Вештачките засладувачи, конзерванси, нитрати, вештачки бои … ако е храната обработена, има голема веројатност дека содржи една или повеќе од овие состојки. Натриум бензоат и калиум бензоат се конзерванси, кои понекогаш се додаваат во газиран пијалок за да се спречи растот на мувла, но се знае дека бензенот е канцероген. Бутилиран хидроксианизол (БХА) е уште еден конзерванс кој потенцијално предизвикува рак. Читањето етикети на производите е наједноставното решение, ако не ги препознавате состојките, не го купувајте производот.

Нема прифатливо ниво на хемикалии кои се наоѓаат во нашата храна и време е да ја исфрлиме хемиската индустрија од нашата храна.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Лага број 10: Ниту една болест не може да се излечи без употреба на лекови

Многу комбинации на природни производи се еднакво ефективни, како и лекови произведени од страна на човекот, природните производи немаат несакани ефекти кога дејствуваат против некоја болест. За емпириските докази треба само да се погледнат многу домородни племиња и култури кои сѐ уште користат природни препарати со голем успех во лекувањето на болестите. Направено е истражување на 124 комбинации на природни лекови и утврдено е дека во вистинските комбинации нивната ефективност ја надминува ефективноста на лековите.

Растенијата се многу подобри лекови за третман на болести. Докажано е дека одредени билки, овошје и зеленчук многу подобро делуваат на некои болести од лековите. На пример, откриено е дека graviola ги убива клетките на ракот 10 000 пати поефикасно од хемотерапијата. Научно е утврдено дека дневна потрошувачка на јаболка е поефикасна во третманот на проблемите со срцето од статин лековите. Сок од брусница, лук, куркума се само неколку од билките кои ги надминуваат лековите во лекувањето и во превенцијата на болестите.

И покрај медицинскиот модел, кој се потпира на фармацевтската интервенција во лекување на сите заболувања постојат повеќе од стотина познати болести кои можат да се излечат на природен начин. Постои разлика помеѓу лекување заради заработка и лекување заради оздравување.

Артритис (ревматоиден и остеоартритис), дијабетес (тип 1 и тип 2), хипертензија и туморите, сите можат да се излечат со правилна употреба на билки, исхрана и физичка активност.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Лага број 11: Најдобрите методи за лекување на рак се хемотерапија и зрачење

Лекарите и фармацевтските компании имаат огромен профит од спроведувањето на хемотерапијата и тоа е единствената причина зошто сѐ уште се користи, а не поради тоа што е ефикасна, ја намалува смртноста или го намалува бројот на пациенти болни од рак.

Не, хемотерапијата има спротивен ефект. Хемотерапијата го поттикнува растот на клетките на ракот и долгорочно ја зголемува стапката на смртност. Поголемиот дел од пациентите кои биле на хемотерапија умираат во текот на периодот од 10 до 15 години од денот на примениот третман. Хемотерапијата го уништува имунолошкиот систем, го зголемува неурокогнитивното распаѓање, пореметува ендокрините функции и предизвикува органска и метаболичка токсичност. Пациенти живеат во постојана состојба на болест сѐ додека не умрат. Индустријата на рак ги маргинализира безбедните и ефикасните лекови, додека ги промовира своите патентирани, скапи и токсични лекови, чии ризици се далеку поголеми од било каква корист. Тоа е она што тие го прават најдобро, а го прават тоа, затоа што им носи приходи, очигледно и јасно.

Типична соба да примање хемотерапија. Дали на луѓето им се дава лажна надеж со токсините кои дополнително ги уништуваат?

Причината зошто се зема период од само 5 години, кога се проценуваат стапките на преживување по хемотерапија е тој дека по тие пет години состојбата на пациентите почнува сериозно да се влошува. Тоа е многу лошо за бизнисот и индустријата за ракот го знае тоа многу добро. Тие никогаш нема јавно да ја објават вистинската статистика која покажува 97% стапка на неуспех во лекувањето на рак.

На јавноста би требало да ѝ биде јасно дека хемотерапијата не придонесува за стапката на преживување на туморот. Никогаш во историјата од кога се користи хемотерапија не е спроведено ниту едно независно истражување за хемотерапија. Единствено достапни истражувања се оние кои ги финансирала фармацевтската индустрија и ниту едно од тие истражувања не ги вклучуваат горенаведените варијабли.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Лага број 12: Денешната наука е чесна и може да ѝ се верува

Потрагата по вистината во современата наука е загрозена од алчност, профит и од концептот на вистината кој се базира на претпоставки, кои не се тестирани. Иако употребата на лековите и ГМО храната би требало да се базира на науката, често интересите на корпорациите и профитот се мешаат во она што науката навистина би требало да претставува за научниците и јавноста.

Малку вистинска наука може да се најде во денешната медицина. Наместо тоа, она што денес се поттурнува под „наука“ не е ништо повеќе од збир на митови, полувистини, лажни информации, фабрикувани податоци и лоши врски меѓу причините и последиците.

Истражувањата за поврзаноста не можат да ги докажат причинско-последичните односи, но крајните резултати на повеќето научни истражувања на современата медицина изнесуваат некои тврдења без никакви докази, а потоа тие тврдења ѝ се претставуваат на јавноста за да на истата таа јавност ѝ се продадат разни медицински модели.

Рекламните агенции и производителите на производи широко го користат тој факт дека луѓето веруваат на сето она што е „научно докажано“, па ги продаваат производите за кои тврдат дека нивната ефективност е научно потврдена.

Лага бр 13: Постојат безбедни дози на хемикалии со лековите

Прашајте било кој научник од областа на медицината и здравството и тој ќе ви одговори дека токсичноста зависи од дозата. Тоа и не е точно. Иако можете да умрете од нешто што го користите во големи количини, па дури и од водата, исто така, можете да имате сериозни компликации од било кој отров во било која доза само кога сте изложени доволно долго на него.

Не постои безбедна доза на отров, бидејќи телото ги препознава и најниските дози и веднаш создава воспалителни процеси и имунолошки одговор за борба против туѓото тело. Токсичните хемикалии сега се наоѓаат насекаде, во училиштата и на нашите работни места. Тие предизвикуваат постепено влошување на секој систем во нашето тело, како и многу болести. Многу е тешко да се идентификуваат хемикалии кои предизвикуваат болест.

Испитувањата кои се вршат за да се утврди дали некоја хемикалија е безбедна не се доволни. Не ги следиме и целосно не ги разбираме ефектите од екстремно ниските дози на токсини во текот на критичните фази од својот развој, на пример, за време на феталниот развој или за време на пубертетот.

Хемиските компании, регулаторните агенции и научниците не разбираат колку е нашето тело деликатен и избалансиран организам особено на молекуларно ниво.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Лага број 14: Луѓето се поздрави денес отколку што биле во минатото време

Очекувано животниот век се зголемил за неколку години, и за жените и за мажите во последните 20 години, но квалитетот на животот на постарите луѓе драстично е влошен, бидејќи тие во текот на последните 15 години од својот живот трпат повеќе болка и болести отколку кога и да било досега во историјата.

Луѓето во принцип живеат подолго, но се зголемуваат и хроничните болести.

Неодамнешните истражувања покажуваат дека главен фактор на развој на болести во повеќето развиени земји е храната.

Она што најмногу загрижува е медикализацијата на детството, која води до болест во зрелата возраст. Ако вашето дете кашла после вежбање тогаш има астма, ако има проблеми со читањето има дислексија, ако тоа не е задоволно тогаш има депресија, ако има чести промени на среќни и тажни периоди тогаш има биполарно нарушување.

Секоја идна генерација е поболна од претходната. Аутизам, астма, шеќерна болест, рак и многу други болести се во пораст, а ниту една државна институција никогаш не направила и никогаш нема да направи нешто за ова прашање, освен дека ќе продолжи да ги собира статистичките податоци.

Лага број 15: Марихуаната е опасна дрога

Причината зошто канабисот е толку медицински ефективен лежи во тоа што делува заедно со рецепторите во телото кои го инхибираат воспалението и ја спречуваат болеста. Канабисот тоа го прави толку добро што нема лек кој може да се натпреварува со такво ниво на моќ која доаѓа без никакви несакани ефекти. Токму поради оваа причина канабисот е означен како закана за конвенционалната медицина.

Не е воопшто прашање која болест канабисот може да ја излечи, туку дали постои болест која не може да ја излечи. Истражувањето објавено во списанието Nature Reviews-Cancer обезбедува детално објаснување за тоа како THC и природните канабиноиди ги уништуваат клетките на туморот, а при тоа не се уништуваат нормалните клетки.

Не изненадува дека САД и многу други земји во светот не ја прифаќаат марихуаната во медицинската употреба и ја класифицираат како многу опасна дрога во ранг со хероинот. Прифаќање и промовирање на силните здравствени својства на марихуаната ќе значи драстично намалување на профитот за лекарите и индустријата за рак.

Многу научници укажуваат дека нема доволно податоци во последните неколку децении за да се утврди дали пушењето марихуана е корисно во ублажување на болката и елиминирање на симптомите и превенција на болеста. Причината за недостатокот на податоците е NIDA (Национален институт за злоупотреба на дрогата), кој е единствениот извор за снабдување со марихуана за истражувачки цели. Токму NIDA ги блокира сите позначајни истражувања заради спрегата со фармацевтските компании.

Сега, по децении на мејнстрим пропагандата правите информации излегуваат на виделина дека вистинските научници го откриваат вистинскиот потенцијал на канабисот во лекување и превенција на болести.

Извор preventdisease.com

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

- Advertisement -spot_img

Повеќе Вести

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Последно додадено