14.8 C
Skopje
Tuesday, May 30, 2023
- Advertisement -spot_img

Категорија

АРХЕОЛОГИЈА

Во Италија пронајдени „мали ремек-дела на занаетчиството“ стари повеќе од 2.500 години | Фото/Видео

Наодите се пронајдени во мал храм откриен од археолозите во 2019 година и датираат од првите децении на 5 век п.н.е. За време на ископувањата...

Пронајдениот човечки фосил би можел да биде најстариот во Европа

ФРАГМЕНТ од вилица откриен минатиот месец во северна Шпанија би можел да биде најстариот фосил на човечки предок кој некогаш бил пронајден во Европа,...

Најголемата мистерија на светот стана уште помистериозна | Новото откритие за Stonehenge ги збуни научниците, како да се објасни ова?

Конечно знаеме како се формирале повеќето од масивните камења што го сочинуваат Stonehenge, но два сè уште се непознати. Да не зборуваме дека се уште...

Првата европска империја остави писмо, величествени градби и богато наследство

Сè додека Arthur Evans не почнал да ја ископува палатата на Knossos, Минојците биле само херои на грчкиот мит кој ги прикажува како страшни,...

Новости

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img