15.8 C
Skopje
Friday, September 22, 2023

СДКСК да отвори предмет, колега на Ковачевски зема 40 милиони евра од владата | Видео

Мора да се прочита

- Advertisement -spot_img

Денешната изјава пред ДКСК е во насока да ги повикаме, доколку до сега не слушнале за скандалот тежок 40 милиони евра за лиценци.Веќе 10 дена чекаме ДКСК да пројават интересирање како е можно 40 милиони евра да се даваат за лиценци на фирма каде што доминира колега на премиерот, па ДКСК да одговори дали тоа не е основа за сомнеж за корупција?

Очекуваме ДКСК да се произнесе и за првиот и за вториот тендер за оваа фирма, односно зошто е направен тендер на 15 милиони евра, со намалени услови пред 3 години?И веднаш потоа, по неполни 3 години, за истите услуги, 25 милиони евра, односно 10 милиони евра повеќе?

Притоа, Ковачевски на Влада го минува истиот колега како Конзул на странска држава, што значи Владата сега набавува софтвери за Владата и за администрацијата од човек којшто застапува странски интереси?Очекуваме ДКСК да отвори предмет, и во најкус рок да се изјасни за скандалот!40 милиони евра е сериозна сума, дури и за оваа криминална власт!

- Advertisement -spot_img

Повеќе Вести

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Последно додадено