14.8 C
Skopje
Tuesday, May 30, 2023

АГЕНДА 21 на ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ | Манипулативен план за покорување на вас и вашите деца

Мора да се прочита

- Advertisement -spot_img

Во согласност со Извршната одредба од 1993 година, претседателот Бил Клинтон создаде Претседателски совет за одржлив развој за да ја доближат Агендата 21 на ОН до јавноста, преку федералната влада.

Познатиот американски писател и историчар д-р. Џон Колмен, поранешен оперативец на разузнавачките служби во својата книга “Комитетот 300”, наведува кои се точките по кои се оди да се воспостави Нов светски поредок, на кој му е депопулацијата, односно отстранувањето на вишокот на населението, примарна цел.

Главните точки на Агендата 21

1. Создавање Нов светски поредок со една светска влада и нова црква односно религија, која би требало да послужи за манипулација со луѓето и нивната слободна волја која се развива првенствено преку духовноста.

2. Уништување на националниот идентитет, обичаите, вредностите, а особено националната гордост. Ова е една од главните цели со кои ќе се промовира глобализацијата.

3. Уништување на верата, особено на католиците – со ширење на New Age.

4. Трансхуманизам – чипирање и преминување кон виртуелниот свет преку кој човештвото ќе биде подложено на невидена манипулација и ментално програмирање.

5. Уништување на индустријата. Ќе се создаде нова компјутерска подвижна индустрија со роботски работници, со тоа што тешкото производство ќе се пресели во сиромашните земји, што треба да резултира со зголемување на зависноста и намалување на бројот на жителите во земјата.

6. Декриминализација и легализација на сите дроги со порнографијата, кои ќе бидат презентирани на човештвото како “уметност”. Тоа ќе се прошири на сите општествени нивоа. Целта на оваа точка е да ги наведат луѓето да се самоуништат по принципот: “Ако некој е доволно глупав да се уништи со дрога, нека се уништи”.

7. Депопулацијата во големите градови – по модел на политиката на Пол Пот во Камбоџа, која како нацрт настанала од перото на Римскиот клуб неколку години претходно.

8. Сузбивање на независни научни истражувања – спречување на било какви неконтролирани научни истражувања по пат на дискредитација со помош на платените научници со цел само и исклучително профитабилните решенија да останат во опција.

9. Намалување на глобалната популација за три милијарди до 2050 година – извештај на “Глобал 2000”, зборува за намалување на бројот на населението во САД во текот на истиот период за една третина, а истиот план ќе се имплементира и поширко преку мали војни, глад и болести, абортуси и контрацепција.

10. Невработеност – уништување на работничката класа која го уништува семејството и заедницата, со цел, бунтот на младите луѓе кој ќе им овозможи полесно следење и контрола на населението.

11. Оневозможување на населението во донесување сопствени одлуки – создавање на системски кризи збунува и ги обесхрабрува луѓето до точка на масовна апатија и игнорирање на своите проблеми.

12. Создавање на нови “култови на личности и идоли” – продолжување на тренд започнат со Битлсите со кои сѐ уште се создаваат нови “ѕвезди”, а потоа преку нив, ги едуцираат младите и воведуваат нови најважни нешта за проектот NWO.

13. Зајакнување на верскиот радикализам кој е спротивен на љубовта – сѐ помоќни екстремистички елементи во Исламот, Јудаизмот и Христијанството ќе добијат финансиска поддршка, а со тоа се оди кон дезинтеграција на религијата каква до сега ја знаеме и формирање на нова во која ќе шири само “љубов” .

14. Ширењето на верските култови и влез во политиката – партијата на Муслиманското братство, муслиманските фундаменталисти и другите партии со верски призвук влегуваат во високата политика. (Тие се поддржани од страна на ЦИА, МИ6, Гугл, Фејсбук и други разузнавачки организации, за понатамошно радикализација.)

15. Идејата на “религиозното ослободување” и “научниот атеизам” – создавање на не-религиозни Влади и постојани конфликти со нивните верски противници со што се произведуваат кризи и војни по моделот на политички експерименти од Централна Америка и Африка.

16. Создавање на глобален економски колапс во кој целосно ќе се уништи светската економија односно ресетирања за полесно да се воведе нова валута и монопол.

17. Целосна контрола врз геополитичката сцена, во сите земји во светот кои свесно со својата слободна волја на тоа ќе се согласат.

18. Сѐ поголема промоција на наднационалните институции како што се ОН, ММФ, Светскиот суд, ЕУ или организации со кредитен рејтинг, Светската полиција и така натаму. Уништување на локалните и гратските институции (децентрализација која служи токму на тоа, на еден контролен центар).

19. Поништување на суверенитетот на државите и непочитување на Уставот, традицијата и законите од страна на раководните структури кои ќе го скршат суверенитетот на земјите од внатре.

20. Ширење на паника поради постојаните светски закани во форма на тероризам, иако тие “терористи”, ги плаќаат Владите како онаа на САД. Целта е да се создаде полициска држава.

21. Целосна контрола на човештвото може да се спроведе само преку индоктринација и манипулација на луѓето од најмали нозе, така што контролата на образовниот систем е една од основните цели на Агендата 21.

- Advertisement -spot_img

Повеќе Вести

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Последно додадено